НУТРИВЕТ ДООЕЛ започна со работа во 2003 год. како веледрогерија на Ветеринарно медицински препарати и увоз на храна за домашни миленици.

Со текот на годините растевме и се развиваме така што денес сме генерални увозници и дистрибутери на познати и реномирани фармацевски куќи како што се:

NORBROOK од с.Ирска;

CZVeterinaria од Шпанија;

GOLASPHARMA од Бугарија

Средства за идентификација и обележување на домашни животни и миленици како и средства за обележување на одгледувалишта за пчели произведени од;

DATA MARS од Швајцарија

INOP од Србија

Фирмата НУТРИВЕТ тргува и со останатите веледрогерии во Р.Македонија